diumenge, 7 de maig del 2017

RESSENYA: "LA FAMÍLIA BÉLIER"



FITXA TÈCNICA

  • Director: Éric Lartigau.
  • Repartiment: Karin Viard- Gigi Bélier, François Damiens- Rodolphe Bélier, Eric Elmosnino- M.Thomasson, Locuane Emera- Paula Bélier, Roxane Duran- Mathilde, Ilian Bergala- Gabriel, Luca Galberg- Quentin Bélier.
  • Any i país: 2014, França.
  • Música: Eugeni Galperine i Sacha Galperine.


La família Bélier és una pel·lícula basada en la relació entre sordmuts i els que no ho són i el paper que pot tenir la música en una persona, en aquest cas, la Paula Bélier. Aquesta comèdia es va rodar a França el 2014.

La pel·lícula tracta d'una família sordmuda (excepte d'un membre, la Paula) que té una granja, allà feien formatges que després venien al mercat. Els Bélier el conformen: Gigi Bélier (mare), Rodolphe (pare), Paula Bélier (filla i protagonista) i el Quentin (fill).


Resultat d'imatges de LA FAMÍLIA BÉLIER
Rodolphe volia ser alcalde, la Paula tenia molta pressió, havia de traduir els pares, anar a l'escola, cuidar la granja... el seu únic refugi era cantar, i tenia un do per això. La família va patir fortes discussions però, finalment, la protagonista es va presentar a una escola de cant a París i la van acceptar.



Primerament,a la pel·lícula es veu la dependència d'una família de la seva filla la qual no té problemes de parla ni sordesa, i això fa replantejar-se moltes coses, com que hauria d'haver-hi un recurs per aquestes persones. La Paula pateix perquè és una noia adolescent que vol viure la seva vida també, com la de qualsevol noia de la seva edat però no vol que la seva família senti que els abandona.

Es reflecteix el rebuig d'alguns i algunes adolescents cap a un altre que no té els mateixos gustos o formes de fer que la majoria, la poca acceptació que té la gent.

Valoro l'esforç que fa la protagonista per fer-se càrrec de tantes tasques, però es veu la humilitat que té, perquè quasi no accepta rebre classes de cant perquè mira més per la seva família que per ella.

Per una part els pares es comporten d'una manera egoista no deixen la seva filla fer el que li agrada: presentar-se a la prestigiosa escola de cant de París, la qual els queda lluny d'on viuen. Per l'altra part tenen por que la seva filla se'ls en vagi tan lluny.


Gràcies a la bona actuació dels protagonistes i la seva musicalitat fan d'aquesta pel·lícula única.


La família Bélier és una pel·lícula que hauria de ser vista per tots els adolescents perquè transmet uns valors necessaris per a ser bona persona i triomfar a la vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada